Zoete aardappelfrittata met broccoli en feta

zoeteaardappelfrittata-5

Weet jij soms ook even niet meer wat je moet lunchen? Veel mensen lunchen uit gemak met brood, maar eigenlijk hoeft dat niet perse elke dag. Variatie is belangrijk! Deze frittata is makkelijk om te maken, voedzaam en ook heerlijk om koud mee te nemen voor onderweg.

Zoete aardappelfrittata met broccoli en feta
2 personen (of voor meerdere dagen)

  • 2 kleine zoete aardappelen
  • 1 kleine broccoli, in roosjes
  • 1 knoflookteen
  • 1 klontje roomboter
  • 6 eieren
  • 150 ml amandelmelk
  • 2 handjes verse basilicum
  • Knoflookpoeder
  • 100 gram feta
  • Geraspte parmezaan, naar smaak
  • Ovenvaste pan of quiche vorm van ongeveer 24 cm

Bereiding:
1 Verwarm de oven op 180 graden.
2 Schil de zoete aardappels en snijd in kleine blokjes.
3 Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze in 4 minuten beetgaar. Giet de broccoli af en laat goed uitlekken.
4 Pers het teentje knoflook of snijd fijn. Zet een pan met boter op het vuur en bak de knoflook kort. Voeg daarna de blokjes zoete aardappel toe. Bak voor ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur.
5 Voeg de laatste minuut de broccoliroosjes toe. Breng het mengsel op smaak met zeezout, peper en knoflookpoeder.
6 Klop de eieren los in een kom met de amandelmelk. Snijd de basilicum fijn en rasp de parmezaan. Voeg dit allebei toe aan het eimengsel. Breng op smaak met zeezout en peper.
7 Giet het eimengsel over de groenten en verdeel met een vork de groenten gelijkmatig over de pan (of quichevorm).
8 Verkruimel de feta en verdeel het over het groente-ei mengsel.
9 Zet de pan of quichevorm voor 15 minuten in de oven totdat het ei gestold is. Bestrooi de frittata daarna nog met wat overgebleven feta en basilicum.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Geniet!

Lees meer blogs

Blijf op de hoogte!

Fijne artikelen, tips & endo verhalen elke maand in jouw mailbox.