Glutenvrije appel kruimel

applekruimel-1kleiner

Deze kleine apple-crumble ‘taartjes’ zijn gemaakt met amandelmeel ipv met bloem. Amandelmeel is glutenvrij en echt perfect om mee te bakken. Het is een super fijne vervanger als je niet goed reageert op tarwemeel. En daarbij is het ook nog eens super smaakvol!

Van een tarwe-intolerantie hoor je niet zoveel, maar het komt vaker voor dan wij denken. Meestal wordt er getest op coeliakie (glutenintolerantie) door de arts en wordt er niets gevonden, maar hebben deze mensen wel symptomen die erop duiden dat ze moeite hebben met een voedselcomponent. Zij kunnen dan last hebben van de volgende symptomen:
-heel erg moe zijn na het eten van tarwe
-buikpijn
-verstopte darmen of juist diarree
-na de lunch amper wakker kunnen blijven
-misselijkheid

Mocht je deze klachten herkennen, probeer het dan gewoon eens uit; een tijdje minder producten nemen waar tarwe in is verwerkt en kijk wat het doet! Om te beginnen kun je alvast deze heerlijke crumbles maken:

Gezonde apple crumble met amandelmeel
2 personen

2 Jonagold appels
Een handje gemengde ongezouten noten
2 tl kaneel
75 gram amandelmeel
1 el honing of agavesiroop
2 el gesmolten kokosolie
2 kleine ovenvaste schaaltjes (of 1 grotere)

Bereiding:⠀⠀
1 Verwarm de oven voor op 200 graden.
2 Snijd de appel in kleine stukjes en meng lekker veel kaneel door de appel.
3 Hak de noten fijn en meng dit door het appel-kaneel mengsel.
4 Verdeel het mengsel over 2 kleine ovenvaste schaaltjes. (Dit zijn crème brulee bakjes).
5 Schenk de honing of agavesiroop en gesmolten kokosolie over het amandelmeel en meng met je handen totdat er een soort kruimels ontstaan.
6 Verdeel de kruimels over de 2 bakjes en zet de crumbles voor ongeveer 20 minuten in de oven. (Goed in de gaten houden, elke oven is anders!)

Lees meer blogs

Blijf op de hoogte!

Fijne artikelen, tips & endo verhalen elke maand in jouw mailbox.