Healthy chocotaart met frambozen

chocoframboostaart-4vierkanrt

Wist je dat pure chocolade veel cacao bevat en dat er in cacao phenylalanine zit? Phenylalanine wordt in je lichaam omgezet in dopamine. Dopamine is een neurotransmitter die hoort bij het beloningssysteem van de hersenen 🧠 en zorgt ervoor dat we ons tevreden en beloond voelen. 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De bodem van deze taart is gemaakt van amandelmeel en dat geeft ook nog eens een heerlijke smaak! De taart heeft een hele rijke chocoladesmaak door de 80% pure chocola. Misschien even wennen, omdat het wat minder zoet is, maar zéker het proberen waard!

→ Chocoladetaart met frambozen
Ø 20 cm (bijvoorbeeld een quiche-vorm met uitneembare bodem)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Bodem:
125 gram amandelmeel
200 gram havermout
60 gram kokosolie
3 eetlepels ahorn siroop
Paar snufjes zout
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vulling:
300 ml kokosmelk uit blik (wel de vette nemen)
125 gram 80% pure chocolade
1 eetlepel ahornsiroop
2 theelepels kaneel
Snufje zout
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Extra lekker:
Een handje verse frambozen

1 Zet een klein pannetje op het vuur en smelt hierin de kokosolie.
2 Doe de ingrediënten voor de bodem samen in een kom en roer goed door totdat het een geheel is.
3 Verdeel het mengsel over de bodem van de quiche-vorm. Duw eerst de zijkanten goed aan en daarna de rest met je handen. Zet de vorm vervolgens in de koelkast.
4 Verwarm de kokosmelk in een pannetje en voeg de kaneel toe. Roer goed door elkaar.
5 Hak de pure chocolade in kleine stukjes.
6 Doe de kokosmelk met kaneel, pure chocolade en ahorn siroop samen in een kom en meng het goed met een garde tot een romig chocolademengsel. Laat 5 minuten afkoelen en giet dit daarna over de bodem van de vorm.
7 Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast (of een hele nacht). Garneer de taart vlak voor het serveren met de frambozen.

Lees meer blogs

Blijf op de hoogte!

Fijne artikelen, tips & endo verhalen elke maand in jouw mailbox.