Gezonde carrot cake balletjes

carrotcakeballs-1

Gezonde Carrot cake balletjes
Voor ongeveer 10 balletjes

  • 100 gram gemixte ongebrande noten (pecan, walnoot, hazelnoot)
  • 60 gram medjool dadels
  • 100 gram geraspte wortel
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram havermout
  • 4 theelepels kaneel (naar smaak)
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • halve theelepel vanille extract
  • Eventueel 2 theelepels kokosolie (gesmolten)
    – geraspte kokos (lekker om de balletjes in te rollen)

1. Stop de noten, dadels, wortel, amandelmeel, havermout, kaneel en de nootmuskaat in je keukenmachine. Laat deze draaien tot alles 1 geheel is.
2. Voeg de vanille toe en laat de keukenmachine nog een keer goed draaien. Proef het beslag gerust voordat je balletjes gaat rollen. Zo kun je bijvoorbeeld altijd nog wat meer kaneel toevoegen.
3. Controleer of het beslag vochtig genoeg is. Het moet een klein beetje plakkerig aanvoelen. Voelt het beslag nog droog aan? Doe er dan de 2 theelepels gesmolten kokosolie bij en mix alles nog een keer goed door elkaar. Is het beslag té vochtig? Voeg dan nog een klein beetje amandelmeel toe.
4. Strooi de geraspte kokos op een bord. Schep met een lepel een beetje beslag uit de kom en draai er een mooi rond balletje van. Rol de balletjes goed door de kokosrasp en leg de ze op een bord. Dek de balletjes af en zet ze 1 uur in de koelkast om een beetje op te stijven.

Geniet!

Lees meer blogs

Blijf op de hoogte!

Fijne artikelen, tips & endo verhalen elke maand in jouw mailbox.