ENDOSPOT is jouw veilige online community. Je bent hier volledig vrij om jouw eigen verhaal te delen met jouw mede endo-strijders. Vaak werkt het erg helend om jouw verhaal eens helemaal uit te schrijven.

In onze warme community kun je elkaars verhaal lezen, processen volgen, al jouw brandende vragen stellen en meediscussieren op verschillende fora. Ook vindt je hier de lekkerste recepten, fijne leefstijltips en uitgebreide informatie. We willen jou vooral het gevoel geven dat je niet alleen bent; wij lopen met jou mee op deze moeilijke en zware weg. Samen gaan we op weg naar de verschillende lichtpuntjes, overwinningen en hopelijk naar een klachtenvrij leven.

Wij zijn er voor je! Je bent super welkom.

MISSIE

Wij weten als geen ander hoe heftig het is om endometriose te hebben. En niet alleen de endometriose zelf is heftig en zwaar. Vaak hebben vrouwen jarenlang pijn en meer nare klachten voordat zij eindelijk een diagnose krijgen. Dit zijn ontzettend zware jaren waarin vrouwen vaak te horen krijgen dat het waarschijnlijk het ‘Prikkelbare Darm Syndroom is’, ze ‘gewoon’ teveel stressen, misschien maar aan de pil moeten gaan en soms nog erger: Dat het waarschijnlijk tussen de oren zit. Erg schrijnend.

Als je dit jaar in, jaar uit te horen krijgt, ga je het zelf geloven. Terwijl je ergens diep vanbinnen weet, dat dit niet klopt. Extreme pijn hoort niet bij het leven. Menstruaties horen niet jouw leven elke maand op zijn kop te zetten en je dagenlang in bed te houden. En de pil is al zeker geen wonder- of geneesmiddel. Het is tijd voor;

  • Meer bekendheid over endometriose
  • Meer persoonlijke verhalen die de hele wereld mag horen
  • Een kortere tijd tussen klacht en diagnose
  • Eerlijkere gesprekken over behandelmethodes 
  • Meer begrip en meer oren die luisteren 

Onze droom is dat wij als endometriose-strijders op den duur niet meer tot in den treure hoeven uit te leggen wat endometriose ís. Onze droom is dat deze ziekte zo bekend is, dat het binnen een hele korte tijd gediagnosticeerd én adequaat behandeld kan worden.

Onze droom is dat jij met deze vreselijke (pijn)klachten altijd serieus wordt genomen, dat je gehoord wordt en dat je je veilig voelt. Wij hopen dat je jezelf hier kunt onderwijzen en jezelf kunt inlezen over de ziekte, zodat je steeds meer gaat begrijpen hoe jouw lichaam werkt. Op deze manier kun je de allerbeste keuzes kunnen maken die op jou van toepassing zijn.

Er bestaat geen ‘one size fits all’. Elk persoon is anders, en elke endometriose is anders. Jij verdient het om gehoord te worden en je verdient ook een persoonlijke aanpak, een luisterend oor en begrip. Je verdient het om alle ins & outs te weten over deze ziekte, de behandelingen, eventuele bijwerkingen en het toekomstperspectief.

Hi! Mijn naam is Melody en ik ben de oprichter van ENDOSPOT.
Jarenlang heb ik vreselijke pijnklachten gehad die steeds erger werden.
Na een lange zoektocht heb ik eindelijk de diagnose ernstige, diep invasieve endometriose (graad 4) gekregen. Mijn hele buik en een groot stuk darm zaten vol. Dit was zowel een shock als een opluchting. Mijn weg was helaas ook niet zonder hobbels of strijd. Uiteindelijk bracht mijn zoektocht mij in London! Klik hieronder om mijn hele verhaal te lezen.

Ik hoop dat je je hier thuis gaat voelen en vooral dat je weet en voelt dat je hier veilig bent. Ik hoop dat je steeds iets meer zult leren over endometriose en ons lichaam en dat jou dat ook een stukje rust zal geven. Ik hoop dat ENDOSPOT jou mag bemoedigen en mag helpen op deze moeilijke weg. 

Melody Drost

oprichter endospot

Blijf op de hoogte!

Fijne artikelen, tips & endo verhalen elke maand in jouw mailbox.